sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Ultra-ääni tutkimuksessa kaksi pyörivää palleroa...

The Piggyback
Lisää ihania kuvia: täältä!

Tässä taannoin aloin työkavereille kertomaan miltä tuntui kun pötköttelin neuvolan ultra-äänessä ja kuvassa pyöriskeli kaksi palleroa. Hämmästyttävää kyllä, olin etukäteen jo niin "varma" siitä että meille tulee kaksoset että tunsin lähinnä voitonriemua siitä että olin oikeassa. Sen sijaan että olisin ollut shokissa niin aloinkin ensimmäiseksi huolehtiin että näkyykö istukassa lamda-merkkiä (eli onko vain yksi istukka vai kaksi istukkaa jotka ovat sulautuneet yhteen)?
Vähemmän kokeneella ultraajalla sen sijaan meni pasmat sekasin tästä yllätyksestä ja pian tutkimushuoneessa  oli väkeä täynnä varmistamassa että onko siellä tosiaan kaksi?

Myöhemmin tapasin muitakin monikkoäitejä joilla kaksoset eivät olleet heidän ensimmäiset (meidän identtiset pojat ovat numero 4 ja 5.) ja heillä oli ollut samansuuntaisia kokemuksia alkuraskaudessa. Raskaus oli tuntunut alusta asti niin erillaiselta että olivat epäilleet kaksosia tai että vauvalla on jotain pahasti pielessä.

Kun takana oli kolme "tavallista" raskautta, niin aloin aika nopeasti ihmettelemään että mikä nyt on pielessä kun olen aivan kaatavan väsynyt joka ilta? Kevät meni siinä että lupaa kysymättä aina vaan nukahdin umpiväsyneenä jo ilta kaheksalta. Pahoinvointiakin oli sitkeästi vaikkei sitä muissa raskauksissa ollut ollut eka raskauden jälkeen (jolloin jouduin osastolle ja ultrattiin että onko mahdollisesti kaksosraskaus, joten olin vähän vihillä näistä asioista). Näinpä ollen pyysin neuvolasta aikaisetettua lähettettä ultraan ja pyysin että jos dopplerilla olisi yritetty kuulostella kuuluuko kahdet sydänäänet mutta eipäs hoitaja sellaiseen suostunut. (Pakko myöntää tässä vaiheessa että kun on itsekin ollut neuvolalääkärinä jossain vaiheessa uraa niin olin kieltämättä juuri sellainen ärsyttävä "lääkäri-potilas" josta puhutaan).

Useaan otteeseen miehellekin mainitsin että tämä väsymys ei voi olla totta! Tämmöistä ei ole ollut koskaan aiemmin. Mitä jos meille tulee kaksoset? mutta mies ei suostunut uskomaan minua.

Nyt jälestäpäin olen ajatellut että mikä mieletön taito keholla on viestiä meille (jos sitä kuuntelemme) ja miten paljon se vaikutti mieleen, kun tuntemuksiani kuunnelleen aloin pikkuhiljaa itse vakuuttua siitä että tässä onkin ehkä kyse kaksosraskaudesta. Kun kävelimme kesäkuun päivänä neuvolaan miehen kanssa ultra-tutkimukseen jäi mieheni tapansa mukaan ihailemaan parkkipaikan moottoripyöriä. Legendaksi jäi hänen yrityksensä: Saanko hankkia moottoripyörän jos siellä onkin kaksi? Minä lupasin että moottoripyörä tulee jos siellä on kahden sijasta kolme.

Ultraaja kysyi pöydälle mennessä että miten raskaus on sujunut? Ilmoitin reippaasti että ihan hyvin jos ei ihan älytöntä väsymystä oteta huomioon. Arvelen että siellä on varmaan kaksi.
No niinhän ne kaikki äitit aina luulee, kommentoi kätilö. Joka sitten muutaman hetken päästä joutui sanomaan että  Kylläpä ne äidit näköjään tietää!!!

Millaisia kokemuksia teillä oli ultra-ääni tutkimuksessa, olitteko osanneet epäillä kaksosraskautta etukäteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti