lauantai 18. huhtikuuta 2015

Taapero kaksosia ja pikkumiehiä.


Nyt kun meidän kaksospojat ovat neljävuotiata annan itselleni luvan vilkaista ajassa taaksepäin ja huokaista syvään. Edelleenkin vilkkaat pojat keksivät yhdessä monenlaista touhua ja juoksu-askeleita äidille mutta olen toisaalta niin tottunut siihen että he myös leikkivät yhdessä eikä heitä paljon tarvitse "viihdyttää" aikuisten toimesta.

Moni asia on helpottunut sitten vauva ja taapero-ajan. Pojat syövät itse, ei enää vaippojen vaihtoa x2. pukeutuminenkin onnistuu ulkovaatteita lukuunottamatta. Kun päiväunet jätettiin pois jäi se pahin iltarumbakin historiaan jolloin kaksi puolivirkkua poikaa käkätti, karkailu ja keksi iltaisin huoneessaan kaikenlaista muuta kuin että oisivat alkaneet nukkumaan. Ajoittain sai toinen vanhempi istua makuuhuoneen ovella vartioimassa.

Nykyään pikkumiehet seikkailevat kahdestaan ja tietävät pihallakin reviirinsä (missä saa olla ja missä ei). Mutta muutama muu kesä meni siinä että selän käännettyä oli toinen kaveri menossa tiellä ja toinen konttasi naapurin aidan alitse.

Tällähetkellä elämässä on parasta se kun koko perhe saa nauttia pikku-miesten vitsailuista ja tarinoista. Pojille on tosiaan kehittynyt oma huumori kun on kaksi saman-tasoista vitseille naurajaa, ja naurattaapa ne sitten isompiakin.
Joskus puin pojat pihalle kuravaatteineen ja kaikkineen ja palasivat viiden minuutin kuluttua takaisin "Ei meillä ole ketään kaveria, me tullaan sisään!" Yritin että no onhan teitä kaksi. " Joo, mutta kun ei ooo ulkona ketään kavereita!".  Kuitenkin, pikkuhiljaa ovat hokanneet että voivat myös pelata kahdestaan. Isän ja vaarin ylpeyden aihe onkin poikien pallopeli taidot. Jos on joka hetki saatavilla samantasoinen pelikaveri niin oishan se ihme jos siinä ei kehittyisi.

Jokainen kehityksenvaihe pienen lapsen elämässä on ihmeellinen, osa rankempia, osa taas helpompia ja palkitsevampia. Kaksoslasten kehitystä seuratessa ilo on moninkertainen, sitä ihmettelee niin oma perhe kuin sukulaiset ja joskus vieraatkin seuraavat (kaupassa, liikeneteessä, puistossa).
Olisi kiva kuulla minkä ikäisiä kaksosia teillä on, mikä juuri tässä vaiheessa on parasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti